שערי מט״ח בזמן אמת

בבורסות ברחבי העולם סוחרים בקשת רחבה של מוצרים פיננסיים, כגון אגרות חוב ממשלתיות וקונצרניות, מניות, סחורות כמו זהב ונפט, ולכך מצטרף המסחר במטבע חוץ, או בקיצור מט"ח. למעשה, ההיקף של שוק המט"ח עולה על זה של כל האחרים והוא מעניין סוחרים פרטיים ומוסדיים רבים ברחבי תבל. במיוחד בתחום מסחר זה קיימת חשיבות רבה לקבלת מידע בזמן אמת, שכן ההחלטות על קנייה, מכירה או שינוי הגדרות הרווח וההפסד עשויים להיות מהירים מאוד.

 

איך מרוויחים ממסחר במט"ח?

ראשית, למי שעושה את צעדיו הראשונים במסחר בשוק ההון חשוב לדעת, כי דווקא עם המסחר במט"ח פחות מומלץ להתחיל. זאת מכיוון שיחסית להשקעות מסוגים אחרים מטבע החוץ נוטה לתנודתיות גדולה בהרבה לאורך יום המסחר, מה שמחייב בקיאות, הבנה וניסיון בתחום – הן ברמה הגיאו-פיננסית והן ברמה הטכנית של הבנת נתוני הגרפים והשימוש בתוכנות המסחר לסוגיהן. מעבר לכך, התנודתיות מובילה לרמה גבוהה יותר של סיכוי רווח וסיכון להפסד, וכאמור גם חשוב להיות עם האצבע על הדופק עם קריאת נתוני מט"ח בזמן אמת.

 

מדוע צריך נתוני מט"ח בזמן אמת?

כמו בכל סוג של מסחר, העיקרון שמאחורי עסקאות מט"ח פשוטות הוא לקנות בזול ולמכור ביוקר. בנוסף, קיימות עסקאות מורכבות יותר, כגון לונג ושורט על מטבע מסוים אך את אלו נשאיר לכתבה אחרת. בשביל לקנות בזול ולקנות ביוקר יש לדעת כמובן מהו שער המט"ח בנקודה מסוימת בזמן, כאשר השער מיוצג על ידי שני מטבעות כגון דולר-שקל, יורו-ין וכדומה. שערים אלו אומרים לסוחרים כמה שווה בנקודת זמן מסוימת כל דולר בשקלים, או כל יורו ביינים, וזאת בבורסה המסוימת שמפרסמת את השער – הבורסה בתל אביב, בטוקיו, בלונדון, בניו יורק וכיוצא בזאת. כך לדוגמא, הסוחר יכול להחליט על קניית 1,000 דולרים ב – 3,500 שקלים בתל אביב, ולאחר מספר דקות למכור 1,000 דולר ב- 4,000 שקלים בניו יורק, ובכך לנצל את פערי השערים בין הבורסות. מכאן אנו מבינים את חשיבותו של מט"ח בזמן אמת, המפורסם על ידי הבורסות ובנקים ברחבי העולם, שכן הוא מאפשר את התגובה הדרושה לתנודות בשערים וביצוע עסקאות משתלמות באופן מהיר יחסית.

 

שערים שונים של מטבע חוץ

למי שמתעניין בתחום חשוב להכיר חלק אינטגראלי מעולם המסחר במט"ח, והוא שערים המייצגים נתונים שונים. כך לדוגמא, שערי חליפין מייצגים את הסכום שבנק או גוף פיננסי אחר מוכן לשלם כדי לקנות את המטבע, ואת הסכום שהוא גובה ממי שמעוניין לרכוש ממנו את המטבע. לעומת זאת, שער יציג הוא השער שקובע בנק ישראל בהתאם לנתונים ממדינות אחרות ואילו שער רציף מייצג את המצב הנוכחי של שוק המט"ח יחסית אל השער היציג. יחד עם זאת, חשוב לציין שמדובר בשוק פתוח, כלומר שלא השער היציג ולא השער הרציף מחייבים אדם או גוף כלשהו לשלם את הערכים הנקובים. במילים אחרות, כאשר שני צדדים מתכוונים לקיים עסקת מט"ח הם יכולים להסתייע בשערים אלו אך להסכים ביניהם על ערכים שונים בהתאם להערכותיהם.

שתף פוסט זה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן